Jeg – en globaliseret bonderøv

Jeg er er en globaliseret bonderøv, født i 1964 på Skærvad Mølle nær Grenå og har masser af manuelt arbejde i baggagen: landbrug, skovbrug og produktionslinje-jobs på industrivirksomhederne Sapa og Pyrolux/ Scanpan. I min fritid spillede jeg fodbold i den lokale Stenvad Boldklub.

Efter gymnasietiden læste jeg atomfysik ved University of Miami for derefter at slå over i journalistik og international politik ved San Francisco State University (1988) og sprog og økonomi ved Université d’Aix-Marseille (1990-91). Jeg fik mine grader fra San Francisco State University i 1993 med “magna cum laude”-udmærkelse, dvs. et karaktergennemsnit på 3,80 af 4,00 mulige.

Som journalist har jeg bl.a. været ansat ved San Francisco Independent, National Public Radio (KQED), Associated Press, Ritzaus Bureau, bl.a. som redaktør og EU-korrespondent. I den kapacitet oplevede jeg at mødes med personligheder som Vaclav Havel og Angela Merkel, og jeg har skændtes for åbent TV-tæppe med den russiske udenrigsminister Sergej Lavrov pga. drabet på Putin-kritikeren Anna Politkovskaja.

Siden blev jeg hentet over som kommunikationsrådgiver for direktionen i Mærsk på Esplanaden, hvor mit job var at kommunikere bæredygtig, antikorruption, klima og miljø.

Dernæst blev jeg kommunikations- og brandigchef i containerdivisionen Maersk Container Industry, hvis globale omsætning dengang var “sølle” fem milliarder kroner om året. Mit nok største fingeraftryk var at forfatte den kommunikationsstrategi, der helt lovligt ændrede verdensmarkedsprisen for brugte containere på en måde, der var til fordel for min virksomhed OG til fordel for miljøet.

Siden sprang jeg ud i politik.

I tiden 2018-2022 var jeg regionspolitiker for Dansk Folkeparti. Ved valget i 2021 fik jeg et kanonresultat i form af 699 personlige stemmer til byrådet i Hjørring, men kort efter stillede jeg op i DF’s formandsvalgkamp og udfordrede Morten Messerschmidt bl.a. med ordene: “Du kunne være blevet kaptajn på et politisk slagskib, men valgte at blive tyran på en tømmerflåde” #NoRegrets.

Nok ses jeg som en uforudsigelig politisk ballademager, men det er nok mest fordi, jeg aldrig gik ind i politik for at klappe kaje, og fordi livet er for kort til høflighedsfraser. MEN jeg er også fan af tilstræbt objektiv journalistik. I 2000 fik jeg den lille Cavlingpris for at afsløre og spore en række nazistiske krigsforbrydere. Jeg har skrevet fire bøger Mod Vinden – Danmarks plads i Europa (2014), Drabet på Clemmensen (2013), Forbrydere uden straf (2004) og Dansk Dødspatrulje (1998).

Nu er jeg tilbage, hvor jeg kom fra: landet, provinsen, naturen ❤️ og deraf beskrivelsen globaliseret bonderøv.

Nåh ja, og så er jeg stolt søn af en frihedskæmper. Vor tids udfordringer er vand i forhold til, da min far og hans venner kæmpede for Danmarks frihed under Anden Verdenskrig. Tak til dem for vores frihed! 🇩🇰

Min favoritmusik veksler mellem Debussy og Grieg og gogo-toner fra Deee-lite “Groove is in the heart” eller San Francisco-bandet Undercover SKA med nummeret “Souvenir”. Og meget, meget andet ind imellem.