Det har jeg gjort – Dér har jeg været

Jeg er født i 1964 på Skærvad Mølle nær Grenå. Min baggrund er landbrug, skovbrug og produktionslinje-jobs på industrivirksomheder som Sapa og Pyrolux-Scanpan. I min fritid spillede jeg fodbold i den lokale Stenvad Boldklub.

Efter studentereksamen fra Grenå Gymnasium læste jeg matematik og fysik ved University of Miami for derefter at slå over i journalistik og international politik ved San Francisco State University samt sprog og økonomi ved Université d’Aix-Marseille (1990-91). Jeg fik mine grader fra San Francisco State University i 1993 med “magna cum laude”-udmærkelse, dvs. et karaktergennemsnit på 3,80 af 4,00 mulige.

Som journalist har jeg blandt andet været ansat ved San Francisco Independent, National Public Radio (KQED), Associated Press og Ritzaus Bureau. På Ritzau arbejdede jeg i 14 år blandt andet som nattevagt, EU-korrespondent og redaktør.

Siden blev jeg hentet over som kommunikationsrådgiver for direktionen i Mærsk på Esplanaden, hvor mit job var at kommunikere politikker inden for bæredygtighed, antikorruption, klima og miljø.

Dernæst blev jeg chef for kommunikation og branding i containerdivisionen Maersk Container Industry. Mit nok største fingeraftryk var at forfatte den kommunikationsstrategi, der helt lovligt ændrede verdensmarkedsprisen for brugte containere på en måde, der var til fordel for min virksomhed OG til fordel for miljøet.

Siden sprang jeg ud i politik. I tiden 2018-2022 var jeg regionsrådsmedlem i Nordjylland for Dansk Folkeparti. Ved kommunalvalget i 2021 fik jeg et super-resultat i form af 699 personlige stemmer til byrådet i Hjørring. Embedsperioden er fra 2022-2026, og jeg står vagt om sociale prioriteringer midt i en nedskæringstid. Et godt samfund er et fællesskab, hvor de stærke får lov at excellere, og de svage får lov at fungere.

Den tilstræbt objektive journalistik ligger mit hjerte nær, og jeg kastede mig i 2021 over rollen som radiovært på programmet “Det Rigtige Danmarks Radio”. De alt for store forskelle på livet i land og by i Danmark – hovedstaden kontra provinsen – levnede plads til både sjov, satire og alvorsfuld nyhedsformidling, se for eksempel: https://24syv.dk/episode/konkursbolgen

Jeg har flere gange vundet priser for min journalistik. I 2000 fik jeg den lille Cavlingpris for at afsløre og spore en række nazistiske krigsforbrydere. Jeg har skrevet fire bøger Mod Vinden – Danmarks plads i Europa (2014), Drabet på Clemmensen (2013), Forbrydere uden straf (2004) og Dansk Dødspatrulje (1998).

Nu bor jeg igen, hvor jeg oprindelig kom fra: landet, provinsen, naturen ❤️ Så jeg er lidt af en globaliseret bonderøv.

Nåh ja, og så er jeg stolt søn af en frihedskæmper. Vor tids udfordringer er vand i forhold til, da min far og hans venner kæmpede for Danmarks frihed under Anden Verdenskrig. Tak til dem for vores frihed! 🇩🇰

Min favoritmusik veksler mellem Debussy og Grieg og gogo-toner fra Dee-lite “Groove is in the heart” eller San Francisco-bandet Undercover SKA med nummeret “Souvenir”. Og meget, meget andet ind imellem.